• Goed Bezig?

  Goed Bezig?

  "Äls er al sprake is van een schepper dan heeft deze het toch niet helemaal goed begrepen." Natuur en de mens. Een eeuwige strijd? Naast mijn werk als kunstenaar ben ik al ruim 25 jaar betrokken bij de natuur. Mijn ervaringen vanuit de vele excursies en activiteiten voor diverse organisaties binnen de natuursector hebben geleid tot dit boekwerk. Een andere kijk op de natuurwereld met sfeergedichten van Han Berghs. 

  € 19.00. Te koop via Mijn Besteller.nl

  Bol.com of te bestellen bij de lokale boekhandel.

  ISBN: 9789403 737034

   

   

   

   


 • De Limburger

  Han Berghs heeft een nieuw kinderboek gepresenteerd met weer illustraties van mijn hand.

  De presentatie vond dinsdag 06-06-2023 plaats in de Aloysiusschool te Maastricht.


  https://www.limburger.nl/cnt/dmf20230530_96544635
 • De Ark van Marie

  Han Berghs heeft een nieuw kinderboek gepresenteerd tijdens de Kinderboekenweek 2022. Op 11 oktober was de presentatie in de Aloysiusschool te Maastricht.


  https://youtu.be/k5zzKMTVhD4
 • Een Vergeten Tuin

  Het nieuwe boek, 'EEN VERGETEN TUIN, de andere wereld van Gerrit en Marie', is een voorlees-/kinderboek, geschikt voor kinderen van 7 tot 10 jaar.

  Het zijn veertien grappige verhalen, waarin dieren en twee grottenmensjes de hoofdrol spelen waar het gaat om de natuur en natuurlijk gezond leven. Maar ook over het moeilijk kunnen accepteren van de voedselketen: eten en gegeten worden...

  Verhalen en avonturen, educatief en met humor.

  De leuke tekeningen zijn van Chrys Steegmans, beeldend kunstenaar en natuur ambassadeur. 

  ‘EEN VERGETEN TUIN’ (80 pag.), is uitgegeven via ‘Boeken uit Limburg’.

   

  Je kunt het boek direct te bestellen via: https://mgl.mijnbestseller.nl/hanberghs. Ook is het boek in elke boekhandel te bestellen onder vermelding van titel, auteur en ISBN: 978 940 362 5805

   

  Of bij Bol.com en boeken webwinkels.

   


   https://mgl.mijnbestseller.nl/hanberghs
 • Pim Pardoes

  ‘PIM PARDOES en de vrienden van JONGvoorGROEN’ is een spannend jeugdboek (11 tot 13 jaar), dat gaat over drie vrienden die een beweging starten van kinderen en jongeren die de wereld groener gaat maken. Ze weten met grote overtuigingskracht ook volwassenen aan hun zijde te krijgen. Behalve een mooi verhaal, krijgt de lezer tal van ideeën en materiaal aangereikt om zelf ook gemotiveerd te worden, een bijdrage aan een groenere wereld te leveren. De mooie tekeningen zijn van Chrys Steegmans, beeldend kunstenaar en natuur ambassadeur.

  ‘PIM PARDOES’ (79 pag.), is uitgegeven via ‘Boeken uit Limburg’.

  Bij voorkeur direct te bestellen via: https://mgl.mijnbestseller.nl/hanberghs Ook in elke boekhandel te bestellen onder vermelding van titel, auteur en ISBN: 978 940 361 8371

  Of bij Bol.com en boeken webwinkels.

  Verkoopprijs: € 15,78


   https://mgl.mijnbestseller.nl/hanberghs
 • L1 'Bomen tussen Hemel en Aarde'

  Radio-interview door Sjoerd Duijkaerfs naar aanleiding van het verschijnen van 'Bomen tussen Hemel en Aarde'. Te bestellen via deze site of chrysteegmans@hotmail.com

   

  Download PDF
  https://l1.nl/waarom-zou-je-een-verlaten-zolder-fotograferen-145936/?pagina=26&l1%2Fnieuws_%28L1%29=
 • RTV-Maastricht: 'Tussen Hemel en Aarde'

  Interview door Tejo Verstappen naar aanleiding van het uitbrengen van het boek 'Bomen tussen Hemel en Aarde", onderdeel van het programma 'Het Beleg'. Begin op 53 min.

  Boek te bestellen via deze site of via chryssteegmans@hotmailcom

  Download PDF
  https://www.rtvmaastricht.nl/tv/het-beleg-tv/137396516
 • l1.nl. 'Bomen tussen Hemel en Aarde

  Item gemaakt door Wouter Nelissen van L1 (regionale omroep Limburg) naar aanleiding van het boek 'Bomen tussen Hemel en Aarde'. Te bestellen via deze site of chryssteegmans@hotmail.com

  Download PDF
  https://l1.nl/l1mburg-centraal-maastrichtenaar-maakt-fotoboek-over-zolders-146033/
 • 'Bomen tussen Hemel en Aarde'

  Overal zijn voorbeelden te vinden van beeldbepalende gebouwen uit vroegere tijden. Duurzaam gebouwd voor de eeuwigheid. Monumenten opgetrokken door mensenkracht vol geduld, liefde en toewijding met oog voor detail, franje en status. De bezoeker moet vooral geïmponeerd raken. Sommige delen zijn echter alleen functioneel en niet voor het publiek toegankelijk. Zolders en torens, de eerste ter versterking en bescherming van de onderliggende bouwwerken en de twee als statusvergrotende objecten en als bergplaats voor luidklokken en/of carillon. Sober en zonder versieringen maar juist daardoor fascinerend. 

  Het boek ‘Bomen tussen Hemel en Aarde’ is het resultaat van mijn nieuwsgierigheid naar niet algemeen bekende plekken. Een vorm van Urban Exploring waarbij niet verlaten oorden of verlaten gebouwen, maar niet openbaar toegankelijke locaties fotografisch geëxposeerd worden. Omdat deze van adembenemende schoonheid zijn. De foto’s in ‘Bomen tussen Hemel en Aarde’ geven voor even toegang tot de geheime wereld van zolders en de torens zonder dat deze betoverde wereld wordt aangetast. Een sprookjeswereld die juist baat heeft bij de ontoegankelijkheid.

  Mijn boek ‘Bomen tussen Hemel en Aarde’ wordt op zondagmiddag 25 november gepresenteerd in de Cellebroederskapel in Maastricht.

  Het boek is 144 pagina’s dik, verlucht met 14 speciaal voor dit boek geschreven gedichten van Han Berghs en verschijnt in een zeer beperkte oplage voor de prijs van € 24,95 excl. Eventuele € 4,15 verzendkosten. Reserveer en bestel nu.