Met de brand in de Notre Dame in Parijs op 15 april is een ongekende schat aan bouwhistorie verloren gegaan. Het stenen bouwwerk lijkt gered tot grote vreugde van iedereen. Mijn fotoboek gaat juist over plekken die verloren gingen. Dat gedeelte van historische gebouwen dat bij de brand in Parijs werd verwoest. De fascinerende locaties waar bijna nooit iemand komt. 'Bomen tussen Hemel en Aarde', 144 pag. full color, 24 x 24 cm. Prijs € 24.95 excl. verzendkosten.

uit 2015 tot 2020 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

'Bomen tussen Hemel en Aarde'

2020

Een reis over zolders en door torens gedurende vier jaar heeft geresulteerd in een boeiend fotoboek. Auteur Chrys steegmans draagt zorg voor het fotomateriaal, teksten en tekeningen en zijn vriend Han Berghs heeft de gedichten geschreven.

Koepelkerk

2018

De Koepelkerk in Maastricht is een beeldbepalend monument. Ook dit gebouw heeft een zolder. Er is sprake van een binnen- en buitenkoepel. Deze zolder is ook opgenomen in het boek 'Bomen tussen Hemel en Aarde'

Gewelven Onze Lieve vrouwekerk

2016

De bezoekers aan een kerk zien naar boven kijkend alleen een gewelf van kerkzijde. Er is echter ook een bovenkant, vanaf de zolderzijde, die men niet te zien krijgt. Fascinerend om ook daar rond te lopen. Stoffig, stil, maar zo mooi. Een foto opgenomen in mijn boek 'Bomen tussen Hemel en Aarde'. 

Waalse kerk

2015

Impressie van de zolder van de Waalse kerk in Maastricht (1732). Afgedrukt op aluminium. Elk formaat of ander materiaal is mogelijk.

Torensteun Dinghuis

2015

Torenondersteuning Dinghuis Maastricht. Het dinghuis was ooit het stadhuis van de stad Maastricht. Vanaf het torentje werd bij brand in de stad alarm geslagen en geroepen. Afgedrukt op aluminium. In willekeurige afmetingen verkrijgbaar.

Gewelven Cellebroederskapel

2015

Gewelven op de zolder van de laatgotische Cellebroederskapel (1550) Maastricht. Foto maakt deel uit van het project "bomen tussen hemel en aarde".

Gewelven Kruisherenhotel

2015

Overzicht gewelven Kruisherenkerk gebouwd in de 15e eeuw.

Gewelf Kruisherenkerk

2015

Detail van de gewelven van de Kruisherenkerk te Maastricht (15e eeuw).

Gewelven Kruisherenkerk

2015

Zicht op de gewelven van het Kruisherenhotel Maastricht.

Detail Waalse kerk

2015

Detail van de zolder van de Waalse kerk te Maastricht.

Klokkenstoel Sint Janskerk

2015

Houten binnenwerk ter ondersteuning van de klokken in de toren van de gotische Sint Janskerk te Maastricht (14e/15e eeuw).